Винарска изба Драгошинов – един ден извън утъпканите пътеки

Винарска изба Драгошинов

Каним ви да прекарате няколко часа при нас във винарска изба Драгошинов и наоколо, където виното е само част от едно запомнящо се преживяване. Да споделим заедно вашите и нашите истории, които нямаме търпение да чуем и да разкажем.

In Dragoshinov winery

Избата

Нашата изба Драгошинов ще бъде в центъра на преживяването. Това е много малък проект, създаден от Даниел Драгошинов, енолог с дългогодишен опит, богати професионални познания и изключителен талант в правенето на вино. Ще ви поканим в избата, за да видите къде и как произвеждаме нашите вина.

 

5

Дегустации

Заедно с местни и домашно приготвени мезета ще опитате нашите вина в уюта на дегустационната или сред зеленината на двора, където ще ви разкажем за всяко от тях. Можем да предложим и по-специална дегустация или храна. Ако желаете такава, е необходима предварителна заявка по телефона или по електронна поща, за да знаем какви са вашите предпочитания.

Цена на дегустация вкючително почерпка:
  • 3 вина – 15 лева
  • 5 вина – 30 лева
  • 7 вина – 40 лева
 
Дегустация в изба Драгошинов

Манастира

Разходката до манастира Рождество Богородично, известен повече като Килифаревския манастир, е почти задължителна. До там може да се стигне с кола или пеш за около 20 минути. Църквата, градена от майстор Колю Фичето, и подреденият двор са пълни с хубост и история. Река Белица тече лрай манастира и е приятна отбивка по пътя до него.

Пешеходни маршрути

Около Нацовци има няколко пешеходни маршрута, които са особено подходящи за пролетта и есента. През лятото е добре да се тръгне рано, за да се избегне обедната жега. При мокро време е възможно пътеките да са кални и хлъзгави. Два от маршрутите преминават край останките от стария манастир на хълма над сегашната обител. Пътеките са маркирани. Ако желаете, можем да ви упътим или да се разходим заедно. Ще ви бъдат необходими около час и половина-два, малко ентусиазъм и удобни обувки за ходене.

9
Pelin Day

Село Нацовци

Селото е малко – в общи линии има две улици и няколко преки. На пръв поглед не е нищо особено. Напоследък обаче в него кипи живот. Жителите му – стари и нови – обединяват сили, за да го направят по-привлекателно място. Празникът на селото е в съботата, която е най-близо до 8 септември. На този ден в селото се организира събор „Вкусовете на есента“. А 8 септември е храмов празник на манастира Рождество Богородично, около който е възникнало и село Нацовци.

Точки и карета

Точките и каретата придават свежест и усещане за уют в интериора. Много повече от това обаче е китното магазинче на Диляна на самата главна улица само на 50 метра от нас. Всичко тук е ръчно правено, цветно и прекрасно. Ако искате да си тръгнете от Нацовци с подарък, трябва да се отбиете в „Точки и карета“.

Мед и лешници местно производство

Мед, пчелен прашец, клеева тинктура и лешници – всички тези блага се произвеждат от семейство Методиеви. Ако желаете, ще ви отведем при тях, за да си купите от техните продукти, които са с отлично качество.

Как да ни намерите

Винарска изба Драгошинов се намира в село Нацовци, на 15 км южно от Велико Търново. От главния път през Прохода на Републиката до селото се стига за минута. Ако сте във Велико Търново, трябва да поемете към Гурково. Ще ви трябват 20 минути с кола, за да стигнете при нас.

Молим, обадете се предварително!

  • Даниел Драгошинов – 0886 16 11 72
  • Мая Драгошинова – 0886 16 11 49
  • visit@dragoshinov.com